2. Digitalisaatio ja maailman muutos

Mihin teknologia on kehittynyt ja mihin suuntaan matka jatkuu? Mitä nuorisotyössä olisi hyvä pysähtyä digitalisaatiosta miettimään?

Tervetuloa tutustumaan maailman muutokseen! Tällä kurssilla perehdytään siihen, miten teknologia muuttaa yhteiskuntaa ja nuorten viestintäkulttuureja.

Tämän kurssin suoritettuasi:
- Olet syventänyt ymmärrystäsi teknologisesta kehityksestä
- Olet tutustunut siihen, millainen työelämä nykynuoria odottaa
- Ymmärrät, millaisia teemoja digitaaliseen turvallisuuteen liittyy
- Tiedät, mitä tekoäly on ja olet tutustunut sen soveltamiseen

Kurssi sisältää lyhyitä videoita, tietotekstejä ja lisätietolinkkejä. Kurssin lopussa on monivalintatesti, joka mittaa tällä kurssilla karttunutta osaamistasi. Testin suoritettuasi voit tulostaa itsellesi kurssitodistuksen.

Ennen kuin aloitat kurssin, pohdi omaa suhtautumistasi teknogiseen kehitykseen. Ovatko muutokset mielestäsi pääosin toivottavia vai aiheuttavatko ne kenties pelkoa?

HUOM! Verken oppimisympäristö vaihtuu alkuvuonna 2023. Voit suorittaa sisältöjä Verken Teachable-oppimisympäristössä 28.2.2023 asti. Lisätietoa www.verke.org tai [email protected]

Usein kysytyt kysymykset (UKK)


Saanko kurssista todistuksen?
Kyllä! Voit itse tulostaa todistuksen, kun olet suorittanut kaikki osiot.
Kenelle tämä materiaali on tarkoitettu?
Kurssi on suunnattu kuntien, järjestöjen kuin seurakuntien työntekijöille, jotka työskentelevät nuorten parissa. Sisällöt sopivat myös nuorisoalaa opiskeleville tai alasta kiinnostuneille. Materiaali on kuitenkin avoimesti kaikkien kiinnostuneiden käytössä. Sinulla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta digitaalisesta nuorisotyöstä.
Mikä Verke oikein on?
Verke toimii yhtenä opetus- ja kulttuuriministeriön nuorisoalan osaamiskeskuksena. Osaamiskeskukset kehittävät ja edistävät nuorisoalan osaamista, asiantuntijuutta ja tiedonkulkua nuorisolain mukaisesti. Verken visiona on, että kaikilla nuorten parissa työskentelevillä on valmiudet hyödyntää digitaalista mediaa ja teknologiaa osana työtään. Verke haluaa, että nuorten hyvinvointi, osallisuus ja yhdenvertaisuus edistyvät digitaalisen nuorisotyön keinoin. Lisätietoja Verkestä löydät nettisivuilta, www.verke.org.
Toimiiko kurssi mobiilisti?
Lataa "Teachable" niminen sovellus matkapuhelimeesi sovelluskaupasta suorittaaksesi kurssin mobiilisti. Pääsääntöisesti kurssi ja sen materiaalit ovat toimivia myös mobiilisti, harmillisesti pari poikkeusta löytyy muun muassa kurssin viimeisenä oleva testi ei moiseen taivu.
Kauanko kurssin käymiseen menee aikaa?
Kurssin kesto riippuu siitä, kuinka perusteellisesti kaiken materiaalin käy läpi, mutta kolmessa tunnissa suoritat kurssin materiaalit oikein perusteellisesti lävitse.

Tule mukaan!