Sosiaalinen media nuorisotyössä

Mitä on sosiaalinen media ja miten se liittyy nuorisotyöhön?

Tervetuloa tutustumaan sosiaalisen median saloihin!

Sosiaalinen media nuorisotyössä -verkkokurssilla perehdytään sosiaalisen median historiaan ja kehitykseen, keskeisimpiin nuorten käyttämiin somekanaviin sekä nuorisotyöhön sosiaalisessa mediassa. Kurssi sisältää vinkkejä ja käytännön työkaluja someviestintään sekä tärppejä somekanavien hyödyntämiseen nuorisotyössä.

Tämän kurssin suoritettuasi:
- tunnet nuorten käyttämiä sosiaalisen median kanavia
- tunnistat erilaisia somen sisältömuotoja ja olet oppinut sisällöntuotannon kulmakivet
- olet saanut vinkkejä somen hyödyntämiseen nuorisotyössä
- osaat ennakoida somen muuttuvia trendejä

Kurssi sisältää lyhyitä artikkeleita, kuvia, videoita ja lisätietolinkkejä. Jokaisen osion lopussa pääset pohtimaan omaa somen käyttöäsi ja somehistoriaasi tehtävien avulla. Voit suorittaa kurssista vain yhden sinua kiinnostavan osan tai koko kokonaisuuden kiinnostuksesi tai aikataulusi mukaan.

Verkkokurssi on tarkoitettu sosiaalisen median perusteiden opetteluun ja tutustumiseen. Parhaiten kurssi toimii selaimella tietokoneella tehtynä.

HUOM! Verken oppimisympäristö vaihtuu alkuvuonna 2023. Voit suorittaa sisältöjä Verken Teachable-oppimisympäristössä 28.2.2023 asti. Lisätietoa www.verke.org tai [email protected]

Kurssin osiot


  1 Sosiaalinen media
Available in days
days after you enroll
  2 Sosiaalisen median historia ja kulttuurinen kehitys
Available in days
days after you enroll
  6 Sosiaalisen median tulevaisuus ja kehitys
Available in days
days after you enroll
  Lisälukemisto
Available in days
days after you enroll

Usein kysytyt kysymykset (UKK)


Saanko kurssista todistuksen?
Kurssista ei saa todistusta eikä opintopisteitä.
Kenelle tämä materiaali on tarkoitettu?
Kurssi on suunnattu kuntien, järjestöjen kuin seurakuntien työntekijöille, jotka työskentelevät nuorten parissa. Sisällöt sopivat myös nuorisoalaa opiskeleville tai alasta kiinnostuneille. Materiaali on kuitenkin avoimesti kaikkien kiinnostuneiden käytössä. Sinulla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta sosiaalisesta mediasta tai viestinnästä.
Mikä Verke oikein on?
Verke koordinoi digitaalisen nuorisotyön osaamiskeskusta. Osaamiskeskuksen ydintehtävänä on lisätä nuorisoalan kasvatuksellista osaamista digitalisaatioon liittyen sekä tukea nuorisoalaa kehittämään nuorisotyöllisiä palveluja ja toimintamuotoja, joissa hyödynnetään digitaalista mediaa ja teknologiaa. Digitaalisen nuorisotyön osaamiskeskuksen muodostavat vuosina 2020-2023 Helsingin kaupungin hallinnoima Verke ja Oulun kaupungin hallinnoima Koordinaatti. Lisätietoja Verkestä löydät nettisivuilta: www.verke.org.
Toimiiko kurssi mobiilisti?
Suosittelemme kurssin tekemistä tietokoneella, sillä kaikki sisällöt eivät näy mobiililaitteella. Mikäli haluat suorittaa kurssin mobiilisti, voit tehdä sen lataamalla Teachable-sovelluksen matkapuhelimeesi sovelluskaupasta.
Kauanko kurssin käymiseen menee aikaa?
Kurssin kesto riippuu siitä, kuinka perusteellisesti kaiken materiaalin käy läpi, mutta kolmessa tunnissa suoritat kurssin materiaalit oikein perusteellisesti läpi.

Tule mukaan!